compare_arrows0
Varastossa
Paikannin OBD
Paikannin OBD
 • favorite_border
 • compare_arrows

Paikannin OBD130,20€
chat

Käytettävissä olevat valinnat

OBD paikannin on tarkoitettu pääasiassa henkilö ja pakettiautoihin. Laite on kevyt ja erittäin helposti asennettava. Paikannin kytketään ajoneuvon dignostiikkaporttiin (OBD II), josta laite lukee ajoneuvon ajotietokoneen tietoja. Laite ei tarvitse toimiakseen mitään johto kytkentöjä ajoneuvon sähköjärjestelmään. Riittää, että paikannin kytketään ajoneuvon diagnostiikka porttiin, jonka jälkeen voidaan aloittaa käyttö. Laitteessa on ajoneuvon tietokoneyhteyden lisäksi peruspaikannuksen ominaisuudet, kuten kaikissa muissakin paikantimissamme.

Tähän paikantimeen ei saada kytkettyä mitään ulkopuolisia lisälaitteita.
Laite on yhteensopiva kaikkien 2002 ja uudempien henkilöautojen kanssa.

Paikantimen asetuksia ja hälytyksiä voidaan koska tahansa muuttaa kirjautumalla paikannuspalveluun. Muutettavissa on esim. laitteiden nimet, ikonit ja muut tiedot, paikannusaikaväli, geofence sekä hälytysten asetukset.

Tiedonsiirto sim -kortin avulla
Toimiakseen paikannin tarvitseen sim kortin, jonka voit hankkia meiltä. Tarjolla kahta erilaista tiedonsiirtopakettia riippuen siitä missä sitä käytetään. Tiedonsiirtovaihtoehtoina on suomen alue tai koko maailma. Valitse tarvitsemasi tiedonsiirtopaketti tarpeesi mukaan riippuen siitä, että liikkuuko ajoneuvosi vain suomessa vai muuallakin. Kaikki paikannuspalvelu kuukausihinnat sisältävät tiedonsiirtomaksut suomessa. Mikäli tarvitset ulkomaan tiedonsiirtoa valitse tätä vastaava tiedonsiirtopaketti.

Paikannuspalvelun kuukausimaksu
Lisäksi, jotta pystyt käyttämään paikanninta tarvitset käyttöösi paikannuspalvelun LITE tai PRO version.

LITE version avulla saat käyttöösi kartta näkymän ja reaaliaikaisen ajoneuvojesi seurannan sekä reittihistitorian, jonka avulla voit tarkastella jälkikäteen ajoneuvojesi reittejä valitulta aikaväliltä. Lite versiota käytetään tyypillisesti laitteissa, jotka lähettävät paikkatietoja harvoin (muutaman kerran päivässä) mm. akulliset paikantimet tai esim. harrastelija moottoripyörissä, joissa halutaan vain nähdä jälkikäteen kartalla ajettu reitti. Lite versiossa ei voida ottaa käyttöön paikantimien lisävarusteita.

PRO versio lisää paikannuspalveluun kattavat raporttimme, joiden avulla kalustosi käyttöaste ja kuljettajien työtunnit ovat tarkasti seurattavissa. Pro version avulla saat myös verottajalle kelpaavan ajopäiväkirjan tai päivärahojen laskelmat täysin automaattisesti. Voit myös määrittää asiakkaidesi tai muiden tärkeiden kohteiden sijainnit kartalla, joissa käynneistä tai käymättä jättämisistä saat selkeät raportit. Ajoneuvon tietokoneesta luetuista diagnostiikkatiedoista generoidaan ajotapa-analyysi sekä ajoneuvon vikatilanteista voit asettaa hälytyksiä päälle, jolloin saat hälytyksen reaaliaikaisesti. Pro version kanssa voit ottaa käyttöön paikantimien lisävarusteet.

Sim -kortti ja paikannuspalvelu ovat kuukausimaksullisia tuotteita. Laskutus alkaa seuraavan kuukauden alussa tilauksesi toimituksesta, kuitenkin aikaisintaan 30vrk kuluttua tilauksesi toimituksesta. 


Katso paikantimen tarkemmat tiedot ominaisuudet -välilehdeltä.

 • Paikantimen toiminnot
  Paikannus ja reittihistoriaKyllä
  Automaattinen ajopäiväkirja ja raportitKyllä
  HälytyksetKyllä
  Alkolukon hälytyksetEi
  OBD ToiminnallisuudetKyllä
  Input kytkennätEi
  Output kytkennätEi
  Asetusten muuttaminenKyllä
 • Yhteensopivat lisävarusteet
  Kuljettajan tunnistautuminenEi
  Lämpötila -anturiEi
  Digipiirturin etäpurkuEi
  CAN-BUS lukijaEi

Huom!
Katso "Ominaisuudet" -välilehdeltä laitteen tuetut ominaisuudet.


Paikannus ja reittihistoria
Laite lähettää määrätyin aikavälein paikkatiedon Paikannuspalveluun, josta laitteen sijainti voidaan tarkastaa reaaliaikaisesti. Kerätyistä paikkatiedoista on nähtävissä myös reittihistoria valitulta aikaväliltä.

Automaattinen ajopäiväkirja ja raportit
Paikantimen lähettämien tietojen perusteella generoidaan automaattisesti verottajan sääntöjen mukainen ajopäiväkirja ja kilometrikorvausraportti sekä laskettua päivärahat kullekin ajoneuvolle ja/tai kuljettajalle. Paikkatiedoista generoidaan myös muita raportteja erilaisin perustein.

Hälytykset
Paikantimen lähettämien tietojen perusteella muodostetaan erilaisia hälytyksiä tapahtumista. Hälytyksiä voidaan asettaa päälle/pois ja muuttaa koska tahansa kirjautumalla paikannuspalveluun. Hälytyksiä voidaan muodostaa esimerkiksi seuraavista tapahtumista: ajoneuvon tai paikantimen akun matalasta varauksesta, gps signaalin katoamisesta tai antennin rikkoutumisesta, määritetyn nopeuden ylittämisestä ja kestosta, törmäyksestä, hinauksesta, katastus ja huoltoajankohdasta, määritetyissä kohteissa tai asiakkaiden luona vierailusta.

OBD tiedot
Laite lukee tietoja ajoneuvon tietokoneelta OBD II -portin kautta ajonevon tietokoneelta. Laitteen avulla voidaan ajoneuvon tietokoneelta lukea esimerkiksi tietoja, joiden avulla saadaan tarkkaa tietoa ajoneuvon ajotavasta. Lisäksi voidaan asettaa hälytyksiä ajotavasta tai ajoneuvon tietokoneen ilmoittamista vikatilanteista.

Input kytkennät
Laitteen input kytkentöihin voidaan kytkeä laitesignaali esimerkiksi jonkin lisälaitteen tai ajotyypin käyttöasteen laskemiseksi (yksityisajo, työajo, auraus, hiekoitus, kaivuu...). Kerätyistä tiedoista generoidaan raportti, josta selviää esimerkiksi tietyn tyyppisen ajon määrä valitulla aikavälillä.

Asetusten muuttaminen
Laitteissa, joissa on tämä toiminnallisuus voi käyttäjä voi koska tahansa kirjautumalla paikannuspalveluun käydä muuttamassa laitteen asetuksia. Muutettavissa on kaikki keskeisimmät laitteen asetukset paikannusaikavälistä hälytysten asetuksiin.

Alkolukon hälytykset
Alkolukon hälytyslaite kytketään paikantimeen lisälaitteena ja yhdistetään ajoneuvon alkolukkoon, jotta alkolukosta voidaan lukea tietoja. Kun alkolukkoon puhalletaan raja-arvon ylittävä lukema muodostetaan tästä hälytys. Tallaiset hälytykset voidaan lähettää paikannuspalvelun kautta reaaliaikaisesti esimerkiksi yrityksen ajojärjestelijälle tai muulle vastuuhenkilölle. Tämän laitteen avulla voidaan entistä paremmin estää ikävät vaaratilanteet, joihin voidaan helposti reagoida.

Huom!
Katso "Ominaisuudet" -välilehdeltä laitteen tuetut lisävarusteet.


Kuljettajan tunnistautuminen
Kuljettajan tunnistautumisen avulla voidaan seurata esimerkiksi työntekijän työtunteja tai, että kuka on ollut ajoneuvon kuljettajana tiettynä ajankohtana. Jokaisella kuljettajalla on oma tunnisteensa joka luetaan ajoneuvossa ja/tai työmaalla. Kerätyistä tiedoista generoidaan kuljettajan tunnistautumiseen perustuvat raportit.

Lämpötila-mittaus
Lämpötila antureiden avulla voidaan valvoa tilan lämpötilaa. Lämpötila tieto tallennetaan paikannuspalveluun asetetuin väliajoin tai aina, kun lämpötila muuttuu. Lämpötilatiedoista generoidaan raportit, joissa lämpötilojen vaihtelua voidaan analysoida tarkemmin.

Digipiirturin etäpurku
Digipiirturin etäpurkulaite purkaa ajoneuvon digipiirturin ja kuljettajankorttien tiedot täysin automaattisesti. Tiedot siirtyvät paikannuspalveluun, josta ne on saatavilla koska tahansa. Tiedot voidaan myös toimittaa automaattisesti kolmansille osapuolille esimerkiksi palkanmaksun tai viranomaistietojen generointia varten.

CAN-BUS -lukija

CAN-BUS laitteen avulla voidaan ajoneuvon tietokoneelta lukea esimerkiksi tietoja, joiden avulla saadaan tarkkaa tietoa ajoneuvon ajotavasta. Lisäksi voidaan asettaa hälytyksiä ajotavasta tai ajoneuvon tietokoneen ilmoittamista vikatilanteista.